Over

Over RCN Advies & Training

Missie

RCN Advies & Training wil professionals die werk-, e-mail- en regelstress ervaren, op een praktische manier inzichten en tools geven om op een effectieve en ontspannen wijze te kunnen werken.

Visie

Overzicht krijgen over het werk is het uitgangspunt zodat professionals vervolgens de juiste keuzes kunnen maken, beschikbare tijd optimaal gebruiken en werken met focus aan die zaken die het belangrijkst zijn.

RCN Advies & Training

In 2013 begon Renée Niessen het bedrijf RCN Advies & Training waarbij zij op enthousiaste en praktische wijze professionals helpt hun werk beter te organiseren en om meer grip te krijgen op het werk. Bij RCN Advies & Training kunt u onder andere terecht voor trainingen timemanagement, e-mailverwerking, taakbeheer en combinaties daarvan. Daarnaast traint Renée Niessen ook professionals individueel in de hiervoorgenoemde onderwerpen en begeleidt zij mensen die een te hoge werkdruk ervaren.

Even voorstellen: Renée Niessen

Opleiding en achtergrond

Ik studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna vier jaar aan een promotieonderzoek over de erfelijke aspecten van darmkanker. Na mijn promotie volgde ik de opleiding tot klinisch moleculair geneticus en werd ik staflid Genoomdiagnostiek bij de afdeling Genetica van het UMCG.

Hoe ik geïnteresseerd raakte in efficiënt werken

In de functie van staflid Genoomdiagnostiek moest ik veel ballen in de lucht houden. Dat ging een lange tijd goed ging tot ik op een bepaald moment het overzicht verloor omdat het veel werk was en ik geen goed systeem had om grip op het werk te houden: mijn postvak-in was een onoverzichtelijke chaos, ik had geen to-do-lijst en overal lagen stapels papier als triggers voor werk wat nog gedaan moest worden.

Om dit probleem aan te pakken ben ik mij gaan verdiepen in het anders organiseren van werk. Ik ging werken met een actie- en projectenlijst, leerde hoe ik effectiever e-mail kon verwerken en paste trucs toe om efficiënter te werken. Hierdoor kreeg ik weer grip op mijn werk en kon ik beter prioriteren en delegeren. Daar werd ik zo blij van dat ik deze technieken ook met andere mensen wilde delen.

  • Gepassioneerd over efficiënt werken
  • Enthousiast
  • Praktische aanpak
  • Snel schakelen
  • Oog voor individuele werkstijlen

Klanten van RCN Advies & Training