Wat is Followupthen?

Followupthen is een online e-mailservice waarmee je jezelf reminders kan laten sturen op momenten die jij zelf aangeeft. Ik gebruik het als aanvulling op mijn Wunderlist systeem voor taken waaraan ik in de toekomst herinnerd wil worden.
Ik zet zulke taken liever niet in Wunderlist omdat ik ze nu nog niet kan doen en omdat ik niet wil dat mijn Wunderlist er minder overzichtelijk van wordt.

Hoe werkt Followupthen?

Je meldt je aan met het e-mailadres wat je wilt gebruiken op followupthen.com. Na registratie kun je vanuit jouw reguliere e-mailprogramma reminders maken door e-mails te sturen naar verschillende e-mailadressen zoals: 11am@followupthen.com, tomorrow@followupthen.com, 3days@followupthen.com, 2weeks@followupthen.com en 22april@followupthen.com.

Op het aangegeven moment ontvang jij de verstuurde e-mail terug die je eerder naar followupthen hebt gestuurd.

Voorbeeld: Vandaag heb ik ingesteld dat ik een herinnering krijg op 15 oktober 2018 om mijn krant op te zeggen. Dat heb ik gedaan door een e-mail te sturen naar 15oct@followupthen.com met als onderwerp ‘Volkskrant opzeggen als ik de krant te weinig gelezen heb’. Kort daarna ontving ik een e-mail met de bevestiging van de ingestelde reminder.

Op het moment dat ik later de reminder ontvang, wordt deze door mijn e-mailprogramma automatisch naar Wunderlist doorgestuurd door een regel die ik geprogrammeerd heb (daarover vertel ik in een latere nieuwsbrief meer).

Terugkerende reminders zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld: als je dagelijks je urenregistratie bij wilt werken, stuur je een e-mail met onderwerp ‘urenregistratie bijwerken’ naar everyday1700@followupthen.com. Dan krijg je dagelijks om 17.00 uur een herinnering over je urenregistratie. Op de website van followupthen vind je veel voorbeelden van verschillende soorten reminders.

Als je op de website van followupthen inlogt, kun je bij ‘My follow-ups’ zien welke herinneringen je allemaal aangemaakt hebt.

Ook voor Followupthen geldt natuurlijk dat je moet oppassen met privacygevoelige gegevens.