Individueel

Individuele training ‘Organiseer jezelf en je werk’

Wil je wel aan de slag met de organisatie van je werk of met Timemanagement gerelateerde zaken, maar liever geen cursus volgen? Individuele training op de eigen werkplek is ook mogelijk.

Inleiding

Als je in je werk verschillende taken, verantwoordelijkheden en veel e-mailverkeer hebt, kan het lastig zijn om overzicht te houden. Je worstelt je dagelijks door vele e-mails heen waarbij het lastig is om prioriteiten te stellen en in de gaten te houden welke items actie vragen. Dagen zitten volgepland of worden gebroken door vergaderingen en het werken aan ad-hoc-taken. Focusmomenten om aan grotere klussen te kunnen werken zijn schaars. Je hebt het gevoel geleefd te worden door de waan van de dag.

Individuele training

In een individuele training ‘Organiseer jezelf en je werk’ leer je hoe je weer grip op het werk kunt krijgen. Je gaat aan de slag met de digitale organisatie van je werk (notities, e-mail, taken en projecten) en/of met het aanleren van ander werkgedrag, zodat je effectiever werkt op een manier die bij jou past. De sessies vinden bij voorkeur plaats op de eigen werkplek waarbij je meteen in je eigen werkomgeving aan de slag gaat met het anders organiseren van je e-mail, taken, agenda en/of projecten.

Inhoud

In de training kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • ZEffectief e-mail verwerken; dagelijks een leeg postvak-in en e-mails waaraan nog acties hangen handig organiseren
  • ZHet e-mailarchief overzichtelijk indelen
  • ZWerken met Outlook taken – een overzichtelijke to-do lijst maken
  • ZWerken met OneNote – digitaal notulen maken en project-ondersteunend materiaal overzichtelijk organiseren
  • ZPrioriteren stellen en inplannen, effectief agenda beheer
  • ZWerken met focus, omgaan met verstoringen en onverwachte zaken
  • ZUitstelgedrag herkennen en aanpakken

Tom Spits

Renée was de ideale sparringpartner om samen mijn manier van werken tegen het licht te houden, onderdelen aan te wijzen waar verbeteringen te behalen waren en na uit proberen te evalueren. Ik heb nu meer grip op mijn taken waardoor ik relaxter in mijn werk ben en ook thuis niet zo veel aan werk hoef te denken.

Tom Spits

Online learning design specialist, Rijksuniversiteit Groningen

Huilin Chen

The training provided by Dr. Renée Niessen is, in many ways, an eye-opener. It was well-organized, specialized, and constructive, which is guiding me through the difficult Covid-19 times. Thanks a lot, Renee!

Huilin Chen

Associate professor, Faculty of science and Engineering, RuG

Nynke Kuindersma

Door het enthousiasme, de kennis en de helderheid van Renee heb ik geleerd efficiënter en prettiger te werken met o.a. Outlook en Google (mail, Drive en taken). Renee sluit erg goed aan bij het niveau en kennis en daardoor werd het echt een cursus op maat. Een aanrader!

Nynke Kuindersma

Kinderarts

Sascha Hesse

Ik heb net een individueel traject timemanagement bij Renée afgerond en ik ben heel blij met het resultaat! Met veel kennis en enthousiasme heeft Renée me ondergedompeld in de wereld van timemanagement.  Zij heeft leuke en handige tips gegeven om efficiënter te werken en overzicht te krijgen. Ik heb geleerd om ook als ik het heel druk heb efficiënt en met plezier te blijven werken. De training is echt een aanrader voor  iedereen die het gevoel heeft continu achter de feiten aan te lopen en het overzicht kwijt te zijn. Renée, ik ben een fan en ik zal je overal aanbevelen!

Sascha Hesse

Onderwijscoördinator Rijksuniversiteit Groningen

Training via Microsoft Teams, Google Meet of Skype

Online training via Microsoft Teams, Google Meet of Skype is ook mogelijk voor zowel timemanagement als Outlook en OneNote training. Het is met de software mogelijk het computerscherm te delen, zodat training in de eigen digitale werkomgeving kan plaatsvinden. De kosten hiervan zijn hetzelfde als voor reguliere individuele training.

Organiseer jezelf en je werk

De duur van individuele sessies is meestal 2 uur. Doorgaans zijn twee tot vier sessies voldoende voor medewerkers om weer grip op het werk te krijgen.

Kosten

Het uurtarief voor individuele training is €135,- excl. 21% BTW, het lesmateriaal is inbegrepen (handleiding Outlook, OneNote, presentaties, oefeningen).

Inschrijving

Het traject start met een (online) intakegesprek waarin de huidige werkwijze in kaart gebracht wordt en de inhoud van de training afgestemd wordt op je leerwensen. Via onderstaande button kan je een afspraak maken of je kan contact op nemen met Renée Niessen via info@rcnadvies.nl of 06-42331170.